Πικάτα βουβαλιού με λεμόνι και φασκόμηλο
Υλικά για 5 άτομα:
- 1 kgr τράνς βουβαλιού κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 μπουκάλι μπύρα
- 4 κουταλιές μουστάρδα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 1 κρόκο αυγού
- 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
- 1 ματσάκι φρέσκο φασκόμηλο ζεματισμένο
- 2 φύλλα δάφνης
- λίγο σπορέλαιο και λίγο σουσαμέλαιο
- λίγο αλεύρι και μια κουταλιά corn flour
- λίγη ζάχαρη
- ίνες σαφράν
- αλάτι, πιπέρι ή μια καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια της
Εκτέλεση:
Μαρινάρουμε τις φέτες του κρέατος σε ξύσμα από το λεμόνι, τα φύλα του φασκόμηλου (5 φύλλα για κάθε φέτα κρέατος), τη μπύρα, το σαφράν, το σκόρδο, τα λάδια, τη δάφνη αλάτι και πιπέρι/πιπερίτσα. Πρέπει τα υγρά να καλύπτουν το κρέας, το οποίο αφήνουμε στη μαρινάδα για 12-24 ώρες.
Φτιάχνουμε κουρκούτι παίρνοντας υγρό από τη μαρινάδα στο οποίο προσθέτουμε λίγο αλεύρι, το corn flour, τον κρόκο και μια πρέζα ζάχαρη. Βάζουμε πάνω σε κάθε φέτα κρέατος 4-5 φύλλα φασκόμηλο, το περνάμε στο κουρκούτι (ή αν προτιμάμε απλά σε αλεύρι) και τηγανίζουμε σε σπορέλαιο μέχρι να ροδίσει.
Φτιάχνουμε κουρκούτι παίρνοντας υγρό από τη μαρινάδα στο οποίο προσθέτουμε λίγο αλεύρι, το corn flour, τον κρόκο και μια πρέζα ζάχαρη. Βάζουμε πάνω σε κάθε φέτα κρέατος 4-5 φύλλα φασκόμηλο, το περνάμε στο κουρκούτι (ή αν προτιμάμε απλά σε αλεύρι) και τηγανίζουμε σε σπορέλαιο μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε με μακαρόνια και σάλτσα ντομάτας ή με άσπρη σάλτσα αρωματισμένη με λεμόνι
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου