Κοιλιά βουβαλιού γλυκόξινη, τραγανισμένη στο φούρνο
Υλικά για 6-8 άτομα:
- 2 kgr κοιλιά βουβαλιού
- 4 κρεμμύδια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλιές μέλι
- 10 κουταλιές μηλόξυδο
- 1 ρίζα τζίντζερ (πιπερόριζα)
- 2 κουταλιές μουστάρδα Dijon
- 1 καυτερή πιπερίτσα (ή δύο αν μας αρέσουν τα καυτερά)
- 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
- 30 gr σπόρους κόλιανδρου
- 1 κονσέρβα ανανά
- λίγη σάλτσα σόγιας
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το μέλι με το μηλόξυδο να διαλυθεί το μέλι, προσθέτουμε τη σάλτσα σόγιας και πολτοποιημένα το τζίντζερ, το σκόρδο και την πιπεριά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη μουστάρδα, τον πελτέ, λίγο ζωμό από την κονσέρβα ανανά και τους σπόρους του κόλιανδρου χοντροαλεσμένους. Ανακατεύουμε και αλείβουμε με το μείγμα αυτό την κοιλιά ανοιγμένη από την πλευρά του λίπους, αφού την αλατοπιπερώσουμε.
Στρώνουμε σε ταψί τις φέτες του ανανά, προσθέτουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο και από πάνω την κοιλιά.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 160°, σκεπασμένο, για τεσσερσήμισι ώρες (4:30΄) πασπαλίζοντας κατά διαστήματα με το μείγμα του μελιού. Αν έχει μαλακώσει καλά το κρέας, το ξεσκεπάζουμε, το αλείφουμε με μέλι διαλυμένο στο μηλόξυδο και το αφήνουμε για λίγο ξεσκέπαστο ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 180° για να καραμελώσει.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 160°, σκεπασμένο, για τεσσερσήμισι ώρες (4:30΄) πασπαλίζοντας κατά διαστήματα με το μείγμα του μελιού. Αν έχει μαλακώσει καλά το κρέας, το ξεσκεπάζουμε, το αλείφουμε με μέλι διαλυμένο στο μηλόξυδο και το αφήνουμε για λίγο ξεσκέπαστο ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 180° για να καραμελώσει.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου