Βουβαλίσιες μπριζόλες μαριναρισμένες με εξωτικά φρούτα, ρούμι και μπαχαρικά της ανατολής

Υλικά για 2 άτομα:
  • 2 βουβαλίσιες μπριζόλες (1.000-1.200 gr)
  • 1 κονσέρβα ανανά
  • 1 μήλο
  • 1 λεμόνι (ξύσμα από το φλοιό του)
  • 100 gr αστερίες γλυκάνισο
  • 100 gr μαύρο πιπέρι
  • 100 gr κόλιανδρο
  • 100 gr πράσινο κάρδαμο
  • 100 gr μαραθόσπορους
  • 100 gr κύμινο
  • 1 ξυλαράκι κανέλας
  • λίγη σκόνη τζίντζερ
  • λίγο σκόρδο σε σκόνη
  • λίγο ρούμι
Εκτέλεση:
Καβουρδίζουμε τα μπαχαρικά (όσα αναφέρονται από 100 gr στα υλικά) μέχρι ν’ αρχίσουν να βγάζουν ωραία αρώματα. Τα μεταφέρουμε σε μπλέντερ, προσθέτουμε το τζίντζερ και το σκόρδο και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πούδρα.
Μεταφέρουμε την πούδρα μπαχαρικών σ’ ένα μπολ. Βάζουμε στο μπλέντερ τον ανανά, το μήλο, το ρούμι και λίγο από το χυμό του ανανά και δουλεύουμε να γίνουν πολτός. Προσθέτουμε τα μισά μπαχαρικά και το ξύσμα λεμονιού. Με το μείγμα αυτό μαρινάρουμε τις μπριζόλες για 12 ώρες. Ψήνουμε σε σχάρα, σε σιγανή φωτιά ή στο φούρνο.
Σερβίρουμε τις μπριζόλες με ρύζι μπασμάτι και γαρνίρουμε με λίγη από τη μαρινάδα.